Oglas

Kineski kupus s piletinom i povrćem

author
Mr. Kitchen
06. feb. 2019. 16:53
>
16:57
SLOBA kupus2
Petar Lazović | Petar Lazović

Sladak, kiseo, kao salata, glavno jelo ili dodatak, sa mesom ili bez njega, pored pasulja i krompira kupus je osnova naše kuhinje.

Oglas

Sastojci: 

- 2 kašike biljnog ulja

- 500 g pilećeg belog mesa sečenog na trakice

- 2 čena belog luka

- komad đumbira (2 cm) iseckan sitno ili rendan

- soja sos po ukusu

- 150 g klica pasulja ili graška

- 2-3 mlada crna luka

- 1/2 kineskog kupusa, sečenog na kocke

- šaka korijandera

- pirinčane nudle za služenje

SOS

- miso pasta

- 2 kašike sosa od ostriga

- 2 kašike smeđeg šećera

- čaša pirinčanog crvenog vina (zamena je sangrija ili vino od višnje)

Izmešati sve sastojke za sos u šolji.

Zagrejati tiganj pa propržiti komade piletine da porumene - onda ih skoniti iz tiganja. Dodati još ulja, pa propržiti beli luk i djumbir. Vratite piletinu i dodajte soja sos. Umešati klice, luk i kupus - pa sve kratko propržiti, preliti sosom i sačekati da deo vode ispari.

Servirati s pirinčanim nudlama.  

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama