Tart s jabukama i slatkim filom

Cooking 20. feb 201912:45 > 12:53
Petar Lazović

Kolač za koji lako možete nabaviti sastojke, a biće jako lep slatki zalogaj uz šolju mleka ili toplu čokoladu.

Sastojci: 

– 2 kisele jabuke (Granny Smith)

– list lisnatog testa

– 50g džema od kajsije

– jedno žumance

za slatki fil (frangipane)

– 100g maslaca, omekšalog

– 100g šecera

– 100g mlevenih badema

– 1 veće jaje

– malo rendane korice limuna

– 1 puna kašika brašna

Za frangipan, umutite maslac i šećer da budu kremasti. Onda dodajte jaje, bademe i brašno, mešajući sjedinite smesu. Dodajte malo rendane korice limuna.

Jabuke ogulite, prepolovite i uklonite semenke. Isecite ih na fine listiće, kojima ćete ukašavati kolač. 

Lisnato testo se malo razvije, stavi u kalup, i ivice namažu žumancetom. Zatim se namaže sa slatkim filom, poređaju se jabuke. Peče se na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kada se malo prohladi, premažite sa zagrejanim džemom i secite po želji.

Prijatno!