Oglas

Pileći ražnjići u slatkom umaku

author
Sponzor recepta IDEA
28. mar. 2019. 15:37
>
15:41
Ražnjići pileći
Shutterstock | Shutterstock

Piletina u egzotičnom umaku od kokosa i karija - jelo koje se lako sprema a još lakše pojede!

Oglas

Sastojci:

- 300g pilećeg belog mesa

- 3 kašike kečapa

- 3 kašike soja sosa

- 1 kašika limunovog soka

Sos:

- 1/3 l nezaslađenog kokosovog mleka u konzervi

- 2 kašike susam paste (tahini)

- 1 kašičica karija

- limunov sok

- 1 kašičica šećera

Priprema:

Meso iseći na krupnije komade. Celom dužinom ih talasasto staviti na ražnjić.

Umutiti kečap, soja sos i limunovo sok i time posuti ražnjiće. Zagrejati ulje u tiganju i pileće ražnjiće pržiti sa svake strane oko 3 minuta.

Ražnjiće izvaditi iz tiganja pa u njemu pripremiti sos – prokuvati susam pastu, kari i šećer.

Dodati ostatak marinade i sve kuvati na umerenoj vatri maksimalno 5 minuta.

Pre serviranja dodati limunov sok. Možete posuti sa mladim iseckanim lukom pre serviranja. 

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama