
Piletina u egzotičnom umaku od kokosa i karija - jelo koje se lako sprema a još lakše pojede!
Sastojci:
- 300g pilećeg belog mesa
- 3 kašike kečapa
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika limunovog soka
Sos:
- 1/3 l nezaslađenog kokosovog mleka u konzervi
- 2 kašike susam paste (tahini)
- 1 kašičica karija
- limunov sok
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Meso iseći na krupnije komade. Celom dužinom ih talasasto staviti na ražnjić.
Umutiti kečap, soja sos i limunovo sok i time posuti ražnjiće. Zagrejati ulje u tiganju i pileće ražnjiće pržiti sa svake strane oko 3 minuta.
Ražnjiće izvaditi iz tiganja pa u njemu pripremiti sos – prokuvati susam pastu, kari i šećer.
Dodati ostatak marinade i sve kuvati na umerenoj vatri maksimalno 5 minuta.
Pre serviranja dodati limunov sok. Možete posuti sa mladim iseckanim lukom pre serviranja.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare