Mus od jagoda

Cooking 22. maj 201911:29 > 11:36
Shutterstock

Kolačić u čaši koji možete spremiti sa samo nekoliko sastojaka!

Sastojci:

– pola litre umućene pavlake (može i šlag)

– pola kilograma očišćenih jagoda

– 100g šećera (med može da bude zamena)

– aroma vanile, dve kafene kašike

– 200g mlevenog keksa

– oko 70g otopljenog putera

– malo začina po ukusu (muskatni orah, cimet, anis)

– čokoladne mrvice za posipanje (opciono)

Jagode izblendajte, a pavlaku umutite. Ukoliko je pavlaka već slatka, koristite pola količine šećera ili čak sasvim izbacite. Dodajte šećer i aromu vanile pa ručno umutite sa pavlakom. Izdvojite nekoliko kašika pavlake za ukras.

Nežno umutite i pasirane jagode da dobijete finu kremu. Ovaj mus možete i da zamrzavate i dobijete ukasan sladoled.

Sada pomešajte otopljen puter s keksom i začinima. Sve rukama izmešajte da dobijete gustu smesu, koju ćete utisnuti na dnu čaše. Preko sipajte mus i nakraju ukrasite s pavlakom i čokoladnim mrvicama.

Služite hladno, možete staviti i pet minuta u zamrzivač za dodatno osveženje.

Prijatno!