Kolačić u čaši koji možete spremiti sa samo nekoliko sastojaka!
Sastojci:
– pola litre umućene pavlake (može i šlag)
– pola kilograma očišćenih jagoda
– 100g šećera (med može da bude zamena)
– aroma vanile, dve kafene kašike
– 200g mlevenog keksa
– oko 70g otopljenog putera
– malo začina po ukusu (muskatni orah, cimet, anis)
– čokoladne mrvice za posipanje (opciono)
Jagode izblendajte, a pavlaku umutite. Ukoliko je pavlaka već slatka, koristite pola količine šećera ili čak sasvim izbacite. Dodajte šećer i aromu vanile pa ručno umutite sa pavlakom. Izdvojite nekoliko kašika pavlake za ukras.
Nežno umutite i pasirane jagode da dobijete finu kremu. Ovaj mus možete i da zamrzavate i dobijete ukasan sladoled.
Sada pomešajte otopljen puter s keksom i začinima. Sve rukama izmešajte da dobijete gustu smesu, koju ćete utisnuti na dnu čaše. Preko sipajte mus i nakraju ukrasite s pavlakom i čokoladnim mrvicama.
Služite hladno, možete staviti i pet minuta u zamrzivač za dodatno osveženje.
Prijatno!