Šareni ražnjići od povrća i mesa

Cooking 22. maj 201913:40 > 13:40
Shutterstock

Zanimljivo jelo koje je posebno pogodno za ljubitelje slatko ljutih umaka!

Sastojci:

– 500g pilećeg filea ili svinjetine

(marinada)

– 2 iseckana čena belog luka

– 1/2 kašike mlevenog korijandera

– 1 kašike peršuna

– 4 kašike kokosovog mleka

– 1 kašike ravna šećera

– 1/2 kašike soja sosa

– 1/2 kašike oyster sosa

– 1/2 kašike tamnog soya sosa

– 1/2 kašike kukuruznog brašna

– so, biber

(povrće za ražnjiće)

– 1 crni luk

– 1 crvena paprika

– 1 zelena tikvica

– 7-8 čeri paradajza

Isecite meso na kockice. Potom treba napraviti marinadu. Sve sastojke samo stavite u blender i izmešajte. Potom u to dodajte meso i sve dobro pomešajte rukama.

Trebalo bi da odstoji par sati ako ste u mogućnosti, ali ako nemate vremena dovoljno je i pola sata.

Nanižite meso i seckano povrće na svaki ražnjić i stavite da se peku na gril tiganju (ili običnom sa malo ulja).

Pecite ražnjiće sa svake strane oko pet do osam minuta, pa možete premazati kokosovim mlekom.

Servirajte sa kuvanim pirinčem.

Prijatno!