
Jelo koje je popularno na Mediteranu i na Bliskom istoku, a veruje se da je poteklo sa severa Afrike. Samo ime znači "mešavina".
Sastojci:
– tri supene kašike maslinovog ulja
– dve glavice luka, sitno seckanog
– dve paprike, sitno seckane
– dva čena belog luka
– tri velika paradajza, seckana
– kafena kašika karija, paprike, soli
– pola kašike čilija
– 3 jaja
Zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk, papriku i beli luk. Krčkajte dok povrće ne omekne, oko pet minuta. Dodajte tada paradajz i začine.
Krčkajte, povremeno mešajući, dok ne ispari voda i ostane gušći sos. To će biti gotovo za deset do 15 minuta.
Na kraju samo prelijte sa tri cela jaja. Stavite šerpu preko i ostavite tadko da se krčka na blagoj vatri.
Jaja bi trebalo da budu gotova za pet minuta.
Služite toplo, uz hleb ili sir.
Prijatno!