Šakšuka – specijalitet od povrća i jaja

Cooking 05. jul 201915:44 > 15:56
Shutterstock

Jelo koje je popularno na Mediteranu i na Bliskom istoku, a veruje se da je poteklo sa severa Afrike. Samo ime znači "mešavina".

Sastojci:

– tri supene kašike maslinovog ulja

– dve glavice luka, sitno seckanog

– dve paprike, sitno seckane

– dva čena belog luka

– tri velika paradajza, seckana

– kafena kašika karija, paprike, soli

– pola kašike čilija

– 3 jaja

Zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk, papriku i beli luk. Krčkajte dok povrće ne omekne, oko pet minuta. Dodajte tada paradajz i začine.

Krčkajte, povremeno mešajući, dok ne ispari voda i ostane gušći sos. To će biti gotovo za deset do 15 minuta.

Na kraju samo prelijte sa tri cela jaja. Stavite šerpu preko i ostavite tadko da se krčka na blagoj vatri.

Jaja bi trebalo da budu gotova za pet minuta.

Služite toplo, uz hleb ili sir.

Prijatno!