
Brzi recept koji zbog dodatka limuna ima svež i neodoljiv ukus!
Sastojci:
(za koru)
- 250g brašna
- 100g putera
- 70g šećera u prahu
(za fil)
- dva jaja
- 150g šećera
- dve supene kašike brašna
- pola kafene kašike praška za peciov
- dve supene kašike limunovog soka
- renadana kora jednog limuna
- malo šećera za posipanje
Pomešajte brašno, šećer i puter. Pritisnite na dno činije u kojoj planirate da pečete kolač.
Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
Dotle umutite jaja, dodajte šećer, brašno, prašak za pecivo, sok od limuna i koru. Mutite dok ne dobijete ujednačeni krem. Prelijte preko ispečene kore, pa vratite u rernu.
Pecite još 25 minuta dok se ne uhvati korica i dobije zlatkastu boju.
Ohladite i služite posuto sa malo šećera u prahu.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare