
Savršena kombinacija povrća i sira!
Sastojci:
- 300g umešanog testa za pice ili hleb (zamena može biti lisnato testo ili kuvan krompir udrobljen s malo putera)
- 300g praziluka ili mladog luka
- 250g graška
- 200g brokolija
- 200g masnog sira (čedar, kačkavalj)
- jedno jaje
- 150g brašna
- 80g putera
- kafena kašika senfa
- 750ml mleka
- dve supene kašike parmezana
- malo soli i bibera
Praziluk, grašak i brokoli stavite da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kada se skuvaju (posle 20 minuta) ostavite sa strane da se ocede.
U veću šerpu stavite puter da se otopi, pa dodajte brašna. Mešajte da dobijete kremastu pastu, pa polako dolivajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne i skinite sa vatre.
Dodajte rendani tvrdi sir i parmezan, promešajte, pa ubacite i celo jaje. Umutite i dodajte senfa, malo soli i bibera.
U okrugli pleh razvucite testo koje ste spremili. Sipajte kuvano povrće pa preko nalijte sos od sira.
Stavite da se peče oko pola sata do 45 minuta na 200 stepeni. Pred kraj možete dodati još jedan sloj rendanog sira pa vratiti u rernu da se otopi i uhvati korica.
Služite toplo.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare