
Ovo jelo podseća na vegetarijanski potaž, a sastoji se od samo nekoliko sastojaka!
Sastojci:
- 200g pirinača
- 750ml bujona
- dva čena belog luka
- tri struka mladog luka (može jedna veća glavica crnog luka)
- 300g pečuraka, očišćenih i isečenih na kolutiće
- 30ml maslinovog ulja (dve supene kašike)
- so i biber
- malo čili praha (po ukusu, opciono)
- svež ruzmarin i majčina dušica, sitno seckani
Pomešajte ulje, bujon, sitno seckani beli luk, crni luk, so i biber, i začine u veću tepsiju za pečenje. Dodajte pirinač pa sve izmešajte da bude podjednako raspoređeno.
Preko naređajte pečurke i prekrijte folijom. Stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata. Potom skinite foliju i stavite da se zapeče još 15 minuta.
Možete promešati malo, pa vratiti da se lepo zapeče.
Možete služiti kao prilog ili lagani obrok.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare