Savršeni letnji burger!
Sastojci:
(za umak)
– 200ml grčkog ili gustog jogurta
– 50g izmrvljene fete
– jedan manji izgrendani krastavac
– dve supene kašike seckane mente
– čen belog luka, isitnjena
– malo soli i bibera
(za pljeskavice)
– 600g mlevene ćuretine
– dve supene kašike maslinovog ulja
– jedan čen belog luka
– soli i bibera po ukusu
– začini po ukusu (malo majčine dušice)
– 4 zemičke
– crni luk, isečen na kolutove
– nekoliko listova zelene salate
– jedan veći paradajz, isečen na kolutove
Pomešajte jogurt s mrvljenom fetom i rendanim krastavcem. Dodajte mentu, jedan čen belog luka i malo soli i bibera. Sve dobro izmešajte i stavite u frižider da odstoji.
Ćuretinu stavite u blender sa jednim čenom belog luka, začinima i malo soli i bibera. Možete dodati malo vode ako je previše gusto.
Pecite na malo maslinovog ulja, pet minuta sa svake strane. Treba da porumeni i zamiriše.
Na zemičke namažite sos, stavite list salate, pa pljeskavicu, pa preko kolut paradajza i luka. Možete i odozgo dodati malo preliva ili listić sira ako volite.
Prijatno!