Burger s ćuretinom i grčkim umakom

Cooking 22. jul 201912:50 > 12:51
Shutterstock

Savršeni letnji burger!

Sastojci:

(za umak)

– 200ml grčkog ili gustog jogurta

– 50g izmrvljene fete

– jedan manji izgrendani krastavac

– dve supene kašike seckane mente

– čen belog luka, isitnjena

– malo soli i bibera

(za pljeskavice)

– 600g mlevene ćuretine

– dve supene kašike maslinovog ulja

– jedan čen belog luka

– soli i bibera po ukusu

– začini po ukusu (malo majčine dušice)

– 4 zemičke

– crni luk, isečen na kolutove

– nekoliko listova zelene salate

– jedan veći paradajz, isečen na kolutove

Pomešajte jogurt s mrvljenom fetom i rendanim krastavcem. Dodajte mentu, jedan čen belog luka i malo soli i bibera. Sve dobro izmešajte i stavite u frižider da odstoji.

Ćuretinu stavite u blender sa jednim čenom belog luka, začinima i malo soli i bibera. Možete dodati malo vode ako je previše gusto.

Pecite na malo maslinovog ulja, pet minuta sa svake strane. Treba da porumeni i zamiriše.

Na zemičke namažite sos, stavite list salate, pa pljeskavicu, pa preko kolut paradajza i luka. Možete i odozgo dodati malo preliva ili listić sira ako volite.

Prijatno!