Jedan malo jači ručak, kome ljubitelji testa neće odoleti.
Sastojci:
– pola kilograma testa koje inače pravite za pice
– dva jaja
– svež peršun, naseckan
– kafena kašika rendane kore od limuna
– 100g mocarele
– malo maslinovog ulja
– 100 – 200g omiljene kobasice, naseckane na tanke listiće (pršute, salame koju volite)
– oko 200g sitno seckane turšije (možete kombinaciju ljute paprike, krastavca, paprike iz turšije)
– 200g jakog masnog sira (koji god da imate u kući)
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh s papirom za pečenje. Umutite jaja, peršun i rendanu koru od limuna. U pola te mešavine dodajte rendanu mocarelu. Ostatak sačuvajte za posipanje korice.
Papir za pečenje namažite maslinovim uljem. Napravite od testa krug, kao da pravite podlogu za picu.
Premažite s mešavinom s mocarelom na jednu polovinu. Sada stavite kobasicu, pa sitno seckanu turšiju i sir isečen na kolutiće ili listiće.
Preklopite testi, pa ivice pritisnite malo prstom ili viljuškom.
Premestite kalconu u pleh, tako što ćete samo pustiti da „sklizne“ sa nauljenog papira u pleh.
Pecite 15 minuta, pa izvadite i namažite sa mešavinom jaja i peršuna. Vratite u rernu na još desetak minuta. Posle pet minuta možete iseckati na nekoliko komada i tako služiti.
Prijatno!