Kalcona s kobasicama

Cooking 22. jul 201914:53 > 14:53
Shutterstock

Jedan malo jači ručak, kome ljubitelji testa neće odoleti.

Sastojci:

– pola kilograma testa koje inače pravite za pice

– dva jaja

– svež peršun, naseckan

– kafena kašika rendane kore od limuna

– 100g mocarele

– malo maslinovog ulja

– 100 – 200g omiljene kobasice, naseckane na tanke listiće (pršute, salame koju volite)

– oko 200g sitno seckane turšije (možete kombinaciju ljute paprike, krastavca, paprike iz turšije)

– 200g jakog masnog sira (koji god da imate u kući)

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh s papirom za pečenje. Umutite jaja, peršun i rendanu koru od limuna. U pola te mešavine dodajte rendanu mocarelu. Ostatak sačuvajte za posipanje korice.

Papir za pečenje namažite maslinovim uljem. Napravite od testa krug, kao da pravite podlogu za picu.

Premažite s mešavinom s mocarelom na jednu polovinu. Sada stavite kobasicu, pa sitno seckanu turšiju i sir isečen na kolutiće ili listiće.

Preklopite testi, pa ivice pritisnite malo prstom ili viljuškom.

Premestite kalconu u pleh, tako što ćete samo pustiti da „sklizne“ sa nauljenog papira u pleh.

Pecite 15 minuta, pa izvadite i namažite sa mešavinom jaja i peršuna. Vratite u rernu na još desetak minuta. Posle pet minuta možete iseckati na nekoliko komada i tako služiti.

Prijatno!