
Savršena obrok salata sa dosta povrća!
Sastojci:
- 200g paste po izboru
- 200g brokolija, cvetići
- 100g karfiola, cvetići
- 150g čeri paradajza
- 100g crnih maslina, isitnjenih
- 200g sira po izboru (čedar, mocarela, mladi - zavisi koliko jak obrok želite da bude)
- so i biber
- svež bosiljak (može i sušen)
- maslinovo ulje, supena kašika
- kafena kašika balsamiko sirćeta
Stavite oko dve litre vode da proključa. Dotle u cediljku ili šerpu sa rupicama stavite cvetiće brokolija i karfiola. Prelijte sa kipućom vodom, pa kada nestane vode, poklopite sa tanjirom tako da se povrće "upari".
Ovako spremljeni brokoli će ostati hrskav, ali će izgubiti onaj težak ukus svežeg brokolija. Dovoljno je 10-15 minuta da brokoli stoji poklopljen, onda ga posolite i pobiberite i stavite u činiju.
Dodajte skuvane i blago ohlađene makarone, seckan paradajz, crne masline i sir. Pospite za maslinovim uljem i sirćetom i dodajte još začina ako volite.
Nežno sve promešajte. Ako ne želite da salata bude malo topla, stavite brokoli i pastu pre spajanja pod mlaz ledene vode i pustite da se tako malo ohlade.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare