Slatki sendviči od puslica

author
N1 Beograd
05. avg. 2019. 15:51
>
16:04
Puslice
Shutterstock | Shutterstock

Desert koji možete služiti na proslavama ili praviti kada želite da obradujete ukućane!

Sastojci (za 6 većih sendviča):

- 4 belanaca

- 200g šećera

- kafena kašika soka od limuna ili sirćeta

- malo soli

- aroma vanile

- 50g čokolade za kuvanje

- 100g krema od lešnika, kupovnog ili domaćeg (možete probati naš recept za lešnik krem ili beli krem)

Zagrejte rernu na 110 stepeni i stavite žicu na sredinu. Pleh obložite sa papirom za pečenje.

Umešajte jaja, so i aromu vanile dok ne dobijete vazdušasti krem. Potom dodajte šećera malo po malo, svre vreme mešajući. Pri kraju dodajte i limunov sok, pa mešajte dok smesa ne postane čvrsta i sjajna.

U ovu mešavinu možete dodati orahe ili aromu po želji, ili ostaviti da budu neutralnog ukusa.

Sada sipajte kašikom na papir za pečenje malo veće gomilice. Nema veze ako nisu savršene, važno da se ne dodiruju. Treba da dobijete oko 12 većih puslica. Ako želite da budu manje, onda podelite u dva pleha ovu količinu.

Stavite da se peče oko sat vremena. Treba da dobiju koricu, ali ostanu meke u sredini. takođe ne bi trebalo da dobiju braonkastu boju. Smanjite temperaturu ako vam deluje da gore.

Kada su ispečene, isključite rernu i malo je otvorite ali ostavite kolačiće unutra još pola sata.

Otopite čokoladu za kuvanje, pa kada se sasvim ohlade svaku puslicu umočite. Ostavite sa strane da se malo ohladi, pa namažite sa kremom od lešnika i spojite.

Tako dobijate sendvičiće koje možete služiti sa malo kakao praha posutog odozgo.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama