
Ovo može biti doručak, užina ili slatka večera za sve ljubitelje ukusa koji podseća na ovsenu kašu!
Sastojci:
- 300g ovsenih pahuljica
- 100g šećera ili meda
- kesica praška za pecivo
- pola kafene kašike soli
- kafena kašika cimeta
- dva jaja, umućena
- 250ml mleka (možda će trebati više)
- 120g putera, otopljenog
- 300g ošišćenog "mekanog" voća (breskve, kajsije, maline, jagode, borovnice)
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U većoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, so i cimet. Odvojeno umešajte jaja sa puterom i mlekom.
Dodajte u jaja "suve" sastojke, pa sve dobro izmešajte. Ukoliko nije dovoljno kremasto možete dodati još malo mleka.
Dodajte sada seckano voće izmešajte i sipajte u činiju u kojoj ćete peći (možete malo da namažete puterom). Stavite u rernu na 35-40 minuta.
Kada se ispeče, prekrijte sa čistom krpom i ostavite da malo odstoji.
Isecite na kocke i služite kao desert ili za doručak.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare