Oglas

Pastrmka marinirana u belom vinu

author
Lepa i srećna
24. avg. 2019. 23:25
>
23:32
Pastrmka s vinom
Shutterstock | Shutterstock

Gospojinski post je u toku, a pastrmka je idealna riba za posni jelovnik. Čak i ako ne postite, ovo je savršen letnji obrok za celu porodicu!

Oglas

Evo odličnog recepta za ribu mariniranu u belom vinu i pečenu u rerni. 

Sastojci:

- 3 veće pastrmke

Oglas

- 100 g ulja (ili putera ako ne postite)

- nekoliko čenova belog luka

- veza peršuna

- čaša belog vina

Oglas

- so

Priprema:

Ribe očistite, operite, posolite i napunite puterom izmešanim s istucanim belim lukom i peršunom.

Tako pripremljene pastrmke stavite u podmazanu, dobro zagrejanu tepsiju, prelijte vinom i ostavite preko noći.

Oglas

Pred služenje pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama