Domaći kuvani paradajz

Cooking 14. sep 201909:33 > 09:35
Shutterstock

Jednostavan recept koji će se dopasti svim domaćicama.

Sastojci:

– 5 kg paradajza

– 10 kašika soli

– 2 kašike šećera

– 2 kesice konzervansa

– 20 g mlevenog bibera

– 2-3 paprike šilje

– 1 veza peršunovog lišća

– 1 veza lišća celera

Priprema:

Paradajz oprati, očistiti, pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike. Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.

Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće i odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.