
Pileće meso je uvek dobar izbor za ručak, pogotovo ako je u sočnom sosu.
Sastojci:
- 5-6 pilećih bataka
- 70 g maslaca
- 400 g pečuraka
- 2 dl punomasne kisele pavlake
- 2 dl vina
- biber
- so
- kašičica mlevene paprike
- manji crni luk
- lovorov list
- kašika skrobnog brašna
- maslinovo ulje
Priprema:
Meso posolite i pobiberite. Pečurke očistite, pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine. Luk očistite i sitno iseckajte.
U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac. Prepržite na njemu meso sa svih strana dok ne dobije koricu. Izvadite ga iz posude i stavite na toplo mesto. Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke. Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.
Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku. Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.
Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare