Oglas

Pileći bataci u sosu od pečuraka

author
Stvar ukusa
09. okt. 2019. 17:05
>
17:07
shutterstock_187258451
Shutterstock | Shutterstock

Pileće meso je uvek dobar izbor za ručak, pogotovo ako je u sočnom sosu.

Oglas

Sastojci:

- 5-6 pilećih bataka

- 70 g maslaca

- 400 g pečuraka

- 2 dl punomasne kisele pavlake

- 2 dl vina

- biber

- so

- kašičica mlevene paprike

- manji crni luk

- lovorov list

- kašika skrobnog brašna

- maslinovo ulje

Priprema:

Meso posolite i pobiberite. Pečurke očistite, pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine. Luk očistite i sitno iseckajte.

U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac. Prepržite na njemu meso sa svih strana dok ne dobije koricu. Izvadite ga iz posude i stavite na toplo mesto. Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke. Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.

Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku. Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.

Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama