Oglas

Teleća čorba na "kafanski način"

author
Stvar ukusa
09. okt. 2019. 17:12
>
17:14
shutterstock_378437167
Shutterstock | Shutterstock

Za dobru čorbu potrebno je obezbediti kvalitetno meso, od buta ili vrata, ali i teleće kosti, koje će joj dati potreban ukus i jačinu.

Oglas

Sastojci:

- 500 g telećeg mesa od buta ili vrata

- 1 glavica crnog luka

- 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)

- 1 koren celera

- 2 krompira

- 1 dl ulja

- 2 kašike brašna

- 2 dl kisele pavlake

- 1 žumance

- so

- biber

- lorber

- malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom, pa naliti oko 2 l vode. Napraviti i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama