Najbolje jesti sveže i tople.
Sastojci:
– 4 kriške tost hleba
– čokoladni krem
– 1 srednja banana, iseckana na tanke kolutove
– 2 velika jajeta
– 1/4 šolje mleka
– 1 kašika šećera
– 1/2 kašike cimeta
– oko 2 kašike neslanog putera
Priprema:
Svaku krišku hleba namažite kremom. Ravnomerno dodajte banane na dve kriške u jednakom, ravnom sloju. Na vrh stavite preostale kriške hleba (tako da je krem okrenut nadole, dodirujući banane).
U veću posudu stavite jaja, mleko, šećer, cimet i umutite da se sjedini. U veliki tiganj dodajte puter i zagrejte na srednje jakoj vatri da se rastopi.
Nakon što se puter rastopio, umočite svaki sendvič u napravljenu smesu, sa obe strane i stavite sendviče u tiganj.
Pržite otprilike 3-4 minuta po strani, ili dok blago ne poprime zlatnu boju sa obe strane.
Prijatno!