Prženice sa kremom i bananom

Cooking 14. feb 202020:16 > 20:19
Shutterstock

Najbolje jesti sveže i tople.

Sastojci:

– 4 kriške tost hleba 

– čokoladni krem

– 1 srednja banana, iseckana na tanke kolutove

– 2 velika jajeta

– 1/4 šolje mleka

– 1 kašika šećera

– 1/2 kašike cimeta

– oko 2 kašike neslanog putera

Priprema:

Svaku krišku hleba namažite kremom. Ravnomerno dodajte banane na dve kriške u jednakom, ravnom sloju. Na vrh stavite preostale kriške hleba (tako da je krem okrenut nadole, dodirujući banane).

U veću posudu stavite jaja, mleko, šećer, cimet i umutite da se sjedini. U veliki tiganj dodajte puter i zagrejte na srednje jakoj vatri da se rastopi.

Nakon što se puter rastopio, umočite svaki sendvič u napravljenu smesu, sa obe strane i stavite sendviče u tiganj.

Pržite otprilike 3-4 minuta po strani, ili dok blago ne poprime zlatnu boju sa obe strane.

Prijatno!