
Ako vam se jede nešto slatko, a želite sami da napravite ovo je idealan recept za vas.
Sastojci:
(mera je čaša za jogurt)
- 1 1/2 čaša običnog brašna
- 1 1/2 čaša mleka
- 1 čašu šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 3 supene kašike ulja
- malo kakaoa
- 10 kašika džema od kajsije
- 100 g čokolade za kuvanje
Glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g margarina
- 6 kašika mleka
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i cimet, zatim dodajte mleko i ulje i masu umutite mikserom.
Zatim, sipajte malo kakaoa i 5 kašika džema.
Ponovo umutite mikserom i polovinu tu smese sipajte u pleh na koji ste stavili pek papir.
Lepo rasporedite smesu ali nemojte ići do ivica.
Pecite na 180°C tek toliko da malo dobije koricu.
Kad se smesa ispeče preko nje sipajte još 5 kašika džema i čokoladu koju ste prethodno izrendali, svih 100 g.
Preko čokolade sipajte drugu polovinu smese i špatulom je izravnajte sa donjim delom. Pecite nekih 15 minuta.
Sačekajte da se potpuno ohladi, pa kalupom u obliku srca isecite testo.
Napravite glazuru tako što ćete pomešati sve sastojke i otopiti ih. Umačite srca u čokoladu i ređajte na rešetku.
Sačekajte da se potpuno stegnu i medena srca su spremna.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare