Oglas

Domaća medena srca

author
Stvar ukusa
02. mar. 2020. 04:32
>
04:51
shutterstock_1048529695
Shutterstock | Shutterstock

Ako vam se jede nešto slatko, a želite sami da napravite ovo je idealan recept za vas.

Oglas

Sastojci:

(mera je čaša za jogurt)

- 1 1/2 čaša običnog brašna

- 1 1/2 čaša mleka

- 1 čašu šećera

- 1 kašičica sode bikarbone

- 1 kašičica cimeta

- 3 supene kašike ulja

- malo kakaoa

- 10 kašika džema od kajsije

- 100 g čokolade za kuvanje

Glazura:

- 200 g čokolade za kuvanje

- 100 g margarina

- 6 kašika mleka

Priprema: 

U većoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i cimet, zatim dodajte mleko i ulje i masu umutite mikserom.

Zatim, sipajte malo kakaoa i 5 kašika džema.

Ponovo umutite mikserom i polovinu tu smese sipajte u pleh na koji ste stavili pek papir.

Lepo rasporedite smesu ali nemojte ići do ivica.

Pecite na 180°C tek toliko da malo dobije koricu.

Kad se smesa ispeče preko nje sipajte još 5 kašika džema i čokoladu koju ste prethodno izrendali, svih 100 g.

Preko čokolade sipajte drugu polovinu smese i špatulom je izravnajte sa donjim delom. Pecite nekih 15 minuta.

Sačekajte da se potpuno ohladi, pa kalupom u obliku srca isecite testo.

Napravite glazuru tako što ćete pomešati sve sastojke i otopiti ih. Umačite srca u čokoladu i ređajte na rešetku.

Sačekajte da se potpuno stegnu i medena srca su spremna.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama