Oglas

Hlebčići sa slaninom i kačkavaljem

author
Stvar ukusa
18. mar. 2020. 23:58
>
00:19
shutterstock_412301761
Shutterstock | Shutterstock

Ukusni hlebčići sa dimljenom slaninom i kačkavaljem u kojima ćete uživati

Oglas

Sastojci za testo:

- 175 g brašna

- 100 g margarina

Oglas

- 1/4 šolje vode

- malo soli

Sastojci za nadev:

- 2 glavice crnog luka

Oglas

- 75 g dimljene slanine

- 1/8 l mleka

- 2 jaja

- 50 g kačkavalja

Oglas

- 1 veza mladog luka

- paprika

- kim

- so  

Oglas

Priprema:

Od brašna, vode, omekšalog putera i soli umesite rastresito testo i ostavite da odstoji na hladnom mestu sat vremena.

Zatim sitno iseckajte slaninu i crni luk, pa prvo stavite slaninu da se propži, a zatim joj dodajte crni luk.

Kad luk dobije boju isključite vatru i sipajte mleko, jaja, sitno iseckanu papriku, kim, so i kačkavalj isečen na kockice sve vreme mešajući.

Oglas

Testo razvucite i modlicama ili čašom vadite hlepčiće. Izbodite ih viljuškom na više mesta.

Stavite nadev preko, pa pospite mladim lukom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama