Musaka od hleba i pečuraka

author
Haaretz
02. maj. 2020. 14:02
>
14:16
shutterstock_301341926
Shutterstock | Shutterstock

Malo drugačija musaka, ali jednako ukusna.

Sastojci:

- 500 g svežih šampinjona

- 11 kriški hleba

- 3 jaja

- 1 glavica crnog luka

- peršun

- 200 ml kisele pavlake

- 3 čena belog luka

- 1 kesica začina za ćufte

- 200 g kačkavalja

- 200 g dimljene slanine

- 500 ml mleka

- ulje, so i biber

Priprema:

Glavicu crnog luka sitno isečete pržite u tiganju na zagrejanom ulju, kada se isprži dodajte beli luk i slaninu isečenu na kockice.

Kada se slanina isprži, isečete pečurke na listiće dodajete ih u tiganj, posolite i pobiberite, peršun sitno iseckajte dodajte u tiganj, dinstajte dok suvišna tečnost ne ispari.

U mleko u dubljem sudu potopite 5 kriški hleba, poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu.

Na njih nanosite fil, kačkavalj isečen na tanke parčiće, zatim natopljen preostali hleb poređajte stepenasto.   

U preostalo mleko dodajet mešavinu za ćufte zatim dodate pavlaku i mešate dok se smesa ne sjedini, dodajete jaja i promešajte.

Smesu prelivate preko musake i pečete u rerni 45 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama