
Malo drugačija musaka, ali jednako ukusna.
Sastojci:
- 500 g svežih šampinjona
- 11 kriški hleba
- 3 jaja
- 1 glavica crnog luka
- peršun
- 200 ml kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 1 kesica začina za ćufte
- 200 g kačkavalja
- 200 g dimljene slanine
- 500 ml mleka
- ulje, so i biber
Priprema:
Glavicu crnog luka sitno isečete pržite u tiganju na zagrejanom ulju, kada se isprži dodajte beli luk i slaninu isečenu na kockice.
Kada se slanina isprži, isečete pečurke na listiće dodajete ih u tiganj, posolite i pobiberite, peršun sitno iseckajte dodajte u tiganj, dinstajte dok suvišna tečnost ne ispari.
U mleko u dubljem sudu potopite 5 kriški hleba, poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu.
Na njih nanosite fil, kačkavalj isečen na tanke parčiće, zatim natopljen preostali hleb poređajte stepenasto.
U preostalo mleko dodajet mešavinu za ćufte zatim dodate pavlaku i mešate dok se smesa ne sjedini, dodajete jaja i promešajte.
Smesu prelivate preko musake i pečete u rerni 45 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare