
Belo pileće meso punjeno šunkom i mocarelom u kombunaciji sa sezonskom salatom, idealan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 2 bela mesa
- 100 g šunke
- 400 g mocarele
- 200 g brašna
- 1/2 kašičice soli, biber
- 2 jaja
- 250 g prezli
- ulje
Priprema:
Na oba parčeta belog mesa napravite proreze po dužini (nemojte do kraja iseći). Zatim te proreze napunite sirom i šunkom koju ste isekli.
Brašno, jaja i prezle sipajte u tri posude. Brašno posolite i pobiberite, a zatim piletinu umočite u brašno, pa u jaja i na kraju prezle.
Stavite piletinu u manji pleh koji ste obložili pek papirom i odložite u zamrzivač na četiri sata.
Posle tog vremena, dobro zagrejte ulje i stavite meso da se prži pet minuta. Vodite računa da šunka i sir ne izlaze iz proreza.
Kada ispržite meso vratite ga u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.
Poslužiti sa sezonskom salatom.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare