
Punjene tikvice na grčki način.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 4 paradajza
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g obarenog pirinča
- 30 g seckanog badema
- 30 g suvog grožđa
- so, biber
- aleva paprika,
- cimet,
- mleveni kim
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk, pa izmešajte sa mlevenim mesom, bademima i suvim grožđem, posolite i pobiberite dodajte začinsku papriku, kim i cimet.
Tikvice uzdžno prepolovite. Izdubite svaku polovinu kašičicom i napunite pripremljenom smesom. Poređajte tikvice u posudu za pečenje, prelijte maslimovim uljem i pospite začinskom paprikom.
Odozgo poređajte kolutove paradajza i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni. Pre služenja, dok je još toplo sve pospite mirođijom.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare