Oglas

Zapečeni krompir sa šunkom i mocarelom

author
Stvar ukusa
09. maj. 2020. 14:50
>
15:00
shutterstock_463415024
Shutterstock | Shutterstock

Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog ili kao zasebno jelo.

Oglas

Sastojci:

-1 kg krompira

- paradajz

Oglas

- 2 grančice ruzmarina

- čen belog luka

- 125 g mocarele

- 4 jaja

Oglas

- 100 ml mleka

- 150 g seckane šunke

- so, biber

- 2 kašike rendanog parmezana

Oglas

Priprema:

Krompir oprati i zajedno sa ljuskom ga kuvati u vodi 20 minuta. Paradajz oprati, očistiti i iseckati. Ruzmarin oprati, protresti i iščupkati iglice. Očistiti beli luk.

Mocarelu ocediti i iseći na komade. Jaja ulupati sa mlekom, dodati ruzmarin i polovinu šunke. Dodati ispasirani beli luk. Posoliti i pobiberiti.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Oglas

Ocediti krompir, zatim ga oljuštiti i iseći na kolutove. U podmazanom dubljem plehu ređati naizmenično krompir, paradajz i mocarelu.

Preliti mlekom i jajima. Posuti preostalom šunkom i parmezanom. Ostaviti oko 30 minuta u rerni da se zapeče.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama