
Sočno belo pileće meso u sosu, idealan predlog za ručak.
Sastojci:
- 1 pileće grudi
- 250 gr šampinjona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 100 ml belog vina
- 1 kašika brašna
- ulje za prženje
- 30 gr putera
- suvi začin
- so i biber
Priprema:
Belo meso nemojte seći na šnicle po debljini, već rasecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka.
U tiganju, na ulju, otopite puter, pa zapecite svako parče sa obe strane. Izvadite meso na tanjir, prekrite aluminijumskom folijom i stavite na toplo.
Dodajte seckane šampinjone i propržite. Sada dodajte brašno, pa kratko propržite. Dodajte vino, promešajte, pa dodajte polako i pavlaku.
Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.
Služite sa krompirom ili pirinčem.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare