
Uživajte u mekanim domaćim rolnicama sa susamom.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 1 pakovanje kvasca
- 1 jaje i 1 žumance
- 1,5 dl ulja
- 500 g mekog brašna
- 1 kašičica šećera
- margarin
- so
- susam
Priprema:
U mlako mleko dodajte kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
U drugu posudu stavite jaje, posolite i dodajte ulje. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom i zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite, a onda podelite na dva dela.
Svaki deo posebno razvucite u obliku pravougaonika i secite na trake širine pet centimetara, pa urolajte.
Rolnice stavite na pleh obložen pek-papirom i ostavite 30 minuta da nadođu.
Nadošle rolnice premažite umućenim žumancetom i pospite susamom.
Na svaku rolnicu stavite po kockicu margarina.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare