
Ukusno jelo sa belom ribom i krompirom.
Sastojci:
- 300 g krompira
- so, biber
- 3 glavice crnog luka
- 3 kisele jabuke
- 750 g fileta bele ribe (škarpina, oslić)
- 2 kašike putera
- 400 g kiselog kupusa ribanca
- 1 veza vlašca
- 4 jaja
- 300 g kisele pavlake
Priprema:
Kuvati krompir u ljusci 20 minuta, oljuštiti ga i iseći na kolutove, kao i luk. Oljuštiti i iseći jabuke na kockice. Ispržiti ribu na tiganju.
Zagrejati u šerpi puter i ispržiti luk, pa dodati proceđen ribanac i jabuke. Podesiti rernu na 220 stepeni.
Poređati u pleh krompir, ribanac, luk i ribu. Iseckati vlašac i posuti preko. Poklopiti redom krompira. Pomešati jaja, pavlaku, so i biber, pa preliti jelo.
Peći oko 20 minuta i ukrasiti po želji.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare