Mus od kafe

author
Stvar ukusa
19. jun. 2020. 19:54
>
20:01
shutterstock_299338097
Shutterstock | Shutterstock

Zasladite se savršenim desertom koji se topi u ustima.

Sastojci:

- 70 g čokolade za kuvanje

- 4 kašike vruće, jake kafe

- 3 sveža jaja

- 85 g šećera

- 350 ml slatke pavlake

Priprema: 

Čokoladu za kuvanje izdrobiti u sitne komade i staviti ih u vruću u jaku kafu, pa je pustiti da se otopi na pari, a zatim je malo ohladiti.

Jaja razdvojiti. Žumanca i 75 g šećera sipati u činiju i umutiti sa mikserom. 150 ml pavlake čvrsto umutiti. Zatim dodati u krem ohlađenu mešavinu čoklade i kafe i na kraju umešati šlag.

Čvrsto ulupati belanca i pomešati ih sa kremom od čokolade i kafe. Masu sipati u činiju i hladiti je u frižideru oko tri sata. Zatim iz musa uz pomoć dve kašike vaditi nokle i po dve stavljati na tanjiriće.

Ostatak pavlake čvrsto umutiti sa preostalim šećerom i time, sa strane ukrasiti desert.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama