
Fantastična poslastica koja se ne peče.
Sastojci:
- 130 g kokosovog brašna
- 80 g kikiriki maslaca
- 80 g neslanog kikirikija
- 50 g kakaa
- 4 kašika meda
- 1 kašika vode
Fil:
- 200 g kikiriki maslaca
- 70 g maslaca
- 70 g meda
- prstohvat soli
Glazura:
- 100 g tamne čokolade
- 1 kašika kikiriki maslaca
- 1 kašika maslaca
- 1 kašika meda
Priprema:
Stavite sve sastojke za osnovu u blender i miksajte dok ne dobijete gustu i lepljivu smesu.
U pliću pravougaonu posudu premacite smesu i dobro je utisnite. Stavite je u frižider da se ohladi.
U drugu posudu stavite sve sastojke za fil i miksajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Gotov fil prelite preko ohlađene osnove, pa sve vratite u frižider na sat vremena.
Pripremite glazuru. U posudu stavite maslac, čokoladu i med, pa rastopite na umerenoj temperaturi. Kada se sastojci otope, dodajte kašiku kikiriki maslaca i sve dobro promešajte, pa prelijte preko kolača. Vratite ponovo u frižider do serviranja.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare