
Hrskava pita sa feta sirom i prazilukom
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g praziluka
- 500 g feta sira
- 5 jaja 100 g kisele pavlake
- 100 g gustog jogurta
- ulje
- malo sitno seckane slanine
- so
Priprema:
Praziluk oprati i iseći na kolutove. Pržiti na laganoj vatri dok ne omekša i posoliti ga. U dubljoj činiji izgnječiti fetu, dodati jaja, jogurt i pavlaku.
Dobro promešati, pa dodati ohlađen praziluk i sitno seckanu slaninu.
U podmazan pleh staviti prvu koru. Premazati je uljem, pa na nju staviti drugu na koju ide fil.
Ponavljati dok se ne utroše kore. Završiti sa dve kore i premazati ih mešavinom ulja i vode.
Ostaviti da malo ostoji. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare