
Hrskavi keksići sa suvim grožđem.
Sastojci:
- 2 kašike suvog grožđa
- 1 čašica rakije
- 300 ml mleka
- 80 g maslaca
- 250 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 120 g šećera
Priprema:
Potopite suvo grožđe u rakiju. Zagrejte mleko i u njemu otopite maslac.
U posudi pomešajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i šećer.
Smesi postepeno dodajte mleko sa maslacem, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo.
Na kraju u testo umešajte suvo grožđe.
Kašikom uzimajte testo i stavljajte na namašćen pleh.
Keksiće pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.
Po želji, tople keksiće možete posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanilin šećerom i ostavite da se ohlade.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare