
Lagani ručak sa piletinom i povrćem.
Sastojci:
- 3 velike tikvice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 veća komada pilećeg filea
- so, biber
- 2 čena belog luka, sitno mlevena
- 3/4 šolje mleka
- 1 manja pavlaka za kuvanje
- 1/2 šolje parmezana
- svež peršun
Priprema:
Oljuštite tikvice po dužini kako biste dobili duge, tanke i široke trake. Odložite ih sa strane. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi.
Obe strane pilećeg filea posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Pržite par minuta, pa prebacite na dasku za sečenje i isecite na trakice.
Sipajte preostalu količinu maslinovog ulja u tiganj. Dodajte sitno seckani beli luk i malo propržite, zatim dodajte mleko, promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan.
Kuvajte kratko i često mešajte. Posolite i pobiberite i kuvajte dok se sos malo ne zgusne.
Dodajte tikvice i meso u sos i dobro promešajte. Zatim dekorišite parmezanom.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare