Oglas

Piletina sa tikvicama u kremastom sosu

author
Stvar ukusa
06. jul. 2020. 14:48
>
15:00
shutterstock_68458030
Shutterstock | Shutterstock

Lagani ručak sa piletinom i povrćem.

Oglas

Sastojci:

- 3 velike tikvice

- 2 kašike maslinovog ulja

- 2 veća komada pilećeg filea

- so, biber

- 2 čena belog luka, sitno mlevena

- 3/4 šolje mleka

- 1 manja pavlaka za kuvanje

- 1/2 šolje parmezana

- svež peršun

Priprema:

Oljuštite tikvice po dužini kako biste dobili duge, tanke i široke trake. Odložite ih sa strane. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi.

Obe strane pilećeg filea posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Pržite par minuta, pa prebacite na dasku za sečenje i isecite na trakice.

Sipajte preostalu količinu maslinovog ulja u tiganj. Dodajte sitno seckani beli luk i malo propržite, zatim dodajte mleko, promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan.

Kuvajte kratko i često mešajte. Posolite i pobiberite i kuvajte dok se sos malo ne zgusne.

Dodajte tikvice i meso u sos i dobro promešajte. Zatim dekorišite parmezanom.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama