Oglas

Kremasti italijanski desert

author
Stvar ukusa
07. jul. 2020. 16:46
>
17:01
shutterstock_380610094
Shutterstock | Shutterstock

Tradicionalan italijanski desert -panakota (Panna cotta) možete služiti i sa sezonskim voćem.

Oglas

Sastojci:

- 60 ml mleka

- 7 g želatina

- 480 ml slatke pavlake

- 50 g šećera

- 1 kašika ekstrakta vanile

Priprema:

Sipajte mleko u malu posudu i dodajte želatin. Ostavite da odstoji oko 10 minuta da omekša.

U međuvremenu, na srednje jakoj temeperaturi zagrejte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile i kuvajte dok se šećer ne rastopi.

Zatim dodajte želatin i mutite dok smesa ne postane glatka. Sipajte smesu u četiri posude. Stavite u frižider i hladite najmanje četiri sata pre serviranja.

Preko deserta možete da stavite maline, kupine ili drugo voćem koje volite. Takođe, možete staviti i otopljenu čokoladu, nećete pogrešiti.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama