
Pileće meso sa bogatim prilogom.
Sastojci:
- Pile (oko 1,5kg)
- 200 g krompira
- 1 tikvica
- 2 crvena luka
- 1 manji plavi patlidžan
- 4 čena belog luka
- 1 paprika
- 100 ml maslinovog ulja
- 130 g spanaća
- 60 g rukole
- 6 oraha
- sok od 1/2 limuna
- so, biber
- 25 g parmezana
Priprema:
Prelijte očišćen spanać vrelom vodom, pa ga oceditei isperite hladnom vodom. Neka se dobro iscedi. Rukolu operite, pa u blenderu izmiksajte sa spanaćem, čenom belog luka, orasima i parmezanom.
Celo pile pripremite za pečenje, posolite i pobiberite, na četiri mesta napravite male "džepove" i u svaki ubacite po jednu kašiku pesto mešavine.
U svaki stavite i po jedan oljušteni čen belog luka. Pažljivo namažite uljem, pa pecite oko 20 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
Zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Dodajte oljušteno i iseckano povrće, posolite, prelijte sokom od limuna i ostatkom pesto sosa, pa sve dobro izmešajte i pecite u rerni oko 30 minuta.
Ostavite bar 15 minuta da odstoji pre nego što isečete pile i poslužite ga.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare