
Toskanski specijalitet možete poslužiti sa svežim hrskavim hlebom i zelenom salatom.
Sastojci:
- 1,5 kg karabataka
- kora od 2 limuna
- 1 čaša belog vina
- 1/3 čaše maslinovog ulja
- so, biber
- svež bosiljak i ruzmarin
- 1 kašika meda
- sok od jednog limuna
Priprema:
Napravite pac tako što ćete u većoj posudi pomešati sve sastojke osim mesa. Beli luk iseckajte na listiće, stavite više bosiljka, a manje ruzmarina.
Zatim meso uvaljajte u pac, pa poklopite folijom i ostavite nekoliko sati ili bolje da prenoći.
Uključite rernu na 200, a u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja.
Izvadite meso iz paca i ostavite da se malo procedi. Zatim propržite sa obe strane dok ne porumeni.
Poređajte meso u pleh, a u tiganj sipajte pac i sačekajte da provri. Pacom zalijte meso u plehu i pecite oko 30 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare