Oglas

Piletina sa limunom

author
Stvar ukusa
10. jul. 2020. 10:45
>
10:58
shutterstock_1574170006
Shutterstock | Shutterstock

Toskanski specijalitet možete poslužiti sa svežim hrskavim hlebom i zelenom salatom.

Oglas

Sastojci:

- 1,5 kg karabataka

- kora od 2 limuna 

- 1 čaša belog vina

- 1/3 čaše maslinovog ulja

- so, biber

- svež bosiljak i ruzmarin

- 1 kašika meda

- sok od jednog limuna

Priprema: 

Napravite pac tako što ćete u većoj posudi pomešati sve sastojke osim mesa. Beli luk iseckajte na listiće, stavite više bosiljka, a manje ruzmarina.

Zatim meso uvaljajte u pac, pa poklopite folijom i ostavite nekoliko sati ili bolje da prenoći.

Uključite rernu na 200, a u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja.

Izvadite meso iz paca i ostavite da se malo procedi. Zatim propržite sa obe strane dok ne porumeni.

Poređajte meso u pleh, a u tiganj sipajte pac i sačekajte da provri. Pacom zalijte meso u plehu i pecite oko 30 minuta ili dok lepo ne porumeni. 

Prijatno!  

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama