Kanoli – kremasti italijanski desert

Cooking 24. jul 202017:53 > 17:59
Shutterstock

Poslastica u kojoj ćete uživati svim čulima.

Sastojci:

– 250 g brašna

– 2 jaja

– 60 ml belog vina

– 3 kašike maslinovog ulja

Za fil:

– 600 g rikote

– 1 kašika ekstrakta vanile

– 2 kašike meda

– 2 kašike kakaoa

– 1 kašika proseka

Priprema:

U velikoj posudi umutite jaje, vino i ulje. Postepeno dodajte brašno dok se ne sjedini. Mesite testo dok ne postane glatko.

Zamotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji sat vremena u frižideru. Testo oblikujte u „kobasicu“ prečnika 4 cm. Isecite kolutove testa od 1/2  centimetra i napravite od svakog koluta kružni oblik debljine 2 milimetra.

Modlu za kanoli obložite sa malo brašna i obmotajte krug od testa. Premažite sam malo jaja.

U tiganju zagrejte suncokretovo ulje i lagano supustite modlu sa testom. Ostavite oko jedan minut dok ne poprimi zlatnu boju.Vadite na papirni ubrus da se ocede.

U tiganj stavljajte po jedan kanoli (možete i više ako imate više modli) i ponavljajte sve dok imate testo.

Fil ćete napraviti tako što ćete u blender stavite rikotu, ekstrakt vanile, med, kakao i proseko. Mutite dok ne sjedinite smesu.

Kašikom naputine vrećicu za ukrašavanje kolača i polako punite kanole. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Prijatno!