Pastrmka sa bademima

author
Stvar ukusa
05. avg. 2020. 12:59
>
13:10
shutterstock_208870453
Shutterstock | Shutterstock

Zdrav ručak fantastičnog ukusa.

Sastojci:

- pastrmka

- glavica crnog luka

- 1 šargarepa

- 50 g šampinjona

- 30 g graška iz konzerve

- 50 g integralnog pirinča

- 1/3 kašičice đumbira

- 10 iseckanih badema

- so

Priprema:  

Iseckajte sitno crni luk, a šargarepu isecite na kolutove i propržite sa malo ulja.

Dodajte isečene šampinjone, grašak, pirinač, đumbir, pet iseckanih badema, začinite, pa sipajte malo vode i prokuvajte.  

Usoljenu pastrmku na par mesta zasecite, napunite ovom smesom, a ostatak sipajte oko nje. Preostale bademe stavite u zasečeni deo ribe.

Pecite ribu u pokrivenoj vatrostalnoj posudi u rerni na 200 stepeni.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama