
Zdrav ručak fantastičnog ukusa.
Sastojci:
- pastrmka
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 g šampinjona
- 30 g graška iz konzerve
- 50 g integralnog pirinča
- 1/3 kašičice đumbira
- 10 iseckanih badema
- so
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, a šargarepu isecite na kolutove i propržite sa malo ulja.
Dodajte isečene šampinjone, grašak, pirinač, đumbir, pet iseckanih badema, začinite, pa sipajte malo vode i prokuvajte.
Usoljenu pastrmku na par mesta zasecite, napunite ovom smesom, a ostatak sipajte oko nje. Preostale bademe stavite u zasečeni deo ribe.
Pecite ribu u pokrivenoj vatrostalnoj posudi u rerni na 200 stepeni.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare