Kiflice sa lavandom

Cooking 10. avg 202015:24 > 15:49
Shutterstock

Zavodljiva kombinacija i u slanoj i u slatkoj varijanti.

Sastojci:   

– 2 paketića kvasca

– 80 g šećera

– 300 ml mleka

– 600 g brašna

– 1/2 kesice praška za pecivo

– 1 kašičica suvih cvetića lavande

– 3 žumanca

– 1/2 kašičice soli

– 100 g maslaca

Za premazivanje:

– 1 jaje

– susam

Priprema: 

Kvasac pomešajte sa kašičicom šećera i oko 50 ml toplog mleka. Ostavite da stoji na toplom mestu oko pet minuta.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i suvim cvetićima lavande.

Dodajte žumance, preostali šećer, so, omekšali maslac, pripremljeni kvasac i sa toplim mlekom umesite glatko testo.

Testo podelite na dva dela i ostavite na toplom mestu da udvostruči volumen.

Pripremljeno testo razvaljajte na debljinu od oko jednog centimetra, isecite na trouglove i oblikujte male kiflice.

Premažite ih razmućenim jajetom, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kiflice možete filovati džemom, a ako želite slane, smanjite količinu šećera i pospite ih rendanim parmezanom. 

Prijatno!