
Kombinujte piletinu sa povrćem i nećete se razočarati. Ukus je odličan, a priprema jednostavna.
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- 1/2 crnog luka
- 2 paprike
- 2 srednje tikvice
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašike origana
- 1 šolja pileće supe
- 1 konzerva pelata
- so, biber
- svež bosiljak
Priprema:
U velikom tiganju ispržite piletinu koju ste prethodno posolili i pobiberili. Možete je iseći i na trake. Kada meso bude gotovo prebacite u tanjir.
Dodajte tanko isečen crni luk i paprike isečene na trake u tiganj i kuvajte dok ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte tikvice isečene na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju.
U tiganj dodajte i sitno seckan beli luk i kuvajte još nekih minut. Začinite origanom.
Sipajte supu i pelat, pa dinstajte 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj.
Pre posluživanja, ukrasite bosiljkom.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare