Oglas

Piletina sa paprikom i tikvicama

author
Stvar ukusa
14. avg. 2020. 13:04
>
13:24
shutterstock_325392356
Shutterstock | Shutterstock

Kombinujte piletinu sa povrćem i nećete se razočarati. Ukus je odličan, a priprema jednostavna.

Oglas

Sastojci:

- 450 g pilećeg filea

- 1/2 crnog luka

- 2 paprike

- 2 srednje tikvice

- 2 čena belog luka

- 1/2 kašike origana

- 1 šolja pileće supe

- 1 konzerva pelata

- so, biber

- svež bosiljak

Priprema:

U velikom tiganju ispržite piletinu koju ste prethodno posolili i pobiberili. Možete je iseći i na trake. Kada meso bude gotovo prebacite u tanjir.

Dodajte tanko isečen crni luk i paprike isečene na trake u tiganj i kuvajte dok ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte tikvice isečene na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju.

U tiganj dodajte i sitno seckan beli luk i kuvajte još nekih minut. Začinite origanom.

Sipajte supu i pelat, pa dinstajte 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj.

Pre posluživanja, ukrasite bosiljkom.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama