Oglas

Goveđi medaljoni sa maskarpone sirom

author
Stvar ukusa
18. avg. 2020. 14:03
>
14:12
shutterstock_1387445426
Shutterstock | Shutterstock

Ljubitelji mesa će se posebno obradovati ovakovom ručku.

Oglas

Sastojci:

- 4 medaljona goveđeg filea

- 8 šnita slanine

- 1 kašika putera

- 200 g maskarpone sira

- mleveni biber

- 1 čašica konjaka

Priprema:

Umotajte svaki medaljom u slaninu i fiksirajte koncem.

U veći, zagrejani tiganj stavite preostale četiri šnite slanine da se malo proprže. Kad postanu hrskave, sklonite ih sa šporeta i držite na toplom.

U istom tiganju otopite puter i prodinstajte medaljone sa svih strana. Na kraju dodajte konjak i ostavite da se dinsta još malo.

Poređajte medaljone u tanjir i dodajte preko njih hrskavu slaninu.

U isti tiganj sipajte maskarpone i zeleni biber i ostavite da se otopi. Sipajte sos od sira pored mesa.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama