Lenja pita sa jabukama i višnjama

author
Stvar ukusa
12. sep. 2020. 17:12
>
17:35
shutterstock_174730193
Shutterstock | Shutterstock

Kad vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena, ova pita je idealno rešenje.

Sastojci:

Testo:

- 300 g brašna

- 180 g smeđeg šećera

- 250 g maslaca

- 1 kašičica đumbira u prahu

Fil:

- 500 g jabuka

- 200 g višanja

- 50 g smeđeg šećera

- 2 kašike skroba

- 1 kašičica cimeta

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Jabuke oljuštiti i iseckati na male kockice.

U zasebnoj posudi dobro promešati šećer, brašno i đumbir. Uz mešanje dodati maslac koji ste iseckali na kockice.

Zatim umutiti mikserom dok smesa ne postane kao krupne prezle.

U drugu posudu ubaciti sve sastojke za voćni fil i promešajte lagano da se voće ne raspadne.

Posudu u kojoj ćete peći kolač namažite maslacem, pa u nju prvo sipajte sastojke za voćni fil, a preko testo.

Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama