
Prava jesenja poslastica.
Sastojci:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 6 kašika meda
- 600 g brašna
- 2 kašičice sode
- 1 kašičica cimeta
Glazura:
- 1 belance
- 150 g prah šećera
- 2 kaiške soka od limuna
- 2 kasike vode
Priprema:
Umutit jaja sa šećerom, medom, cimetom i zamesiti testo dodajući sodu i brašno.
U receptu piše 600 g brašna ali možete dodati i malo više, to ćete videti dok budete oblikovali kuglice. Ruke malo nakvasite dok oblikujete testo da se ne lepi.
Testo treba da odstoji dva sata u frizideru. Nakon toga rukama kidajte testo i pravite kuglice veličine oraha.
Kuglice stavljati u podmazan pleh i malo ih razmaknite jer dosta narastu pri pečenju.
Peći dok ne porumene, oko 15 minuta.
Medenjaci će biti mekani, ali tako treba jer kad se ohlade malo ce se stvrdnu.
Za glazuru umutiti belance sa šećerom u prahu, pa mu dodati limunov sok i vodu i u ovu glazuru umakati medenjake, pa ih ostaviti da se osuše.
Ako vam se žuri, možete ih staviti u rernu uključenu na 50 stepeni da se brže osuše.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare