
Ručak sa pilećim meso i povrćem.
Sastojci:
- 1 pile
- so, biber
- crni luk
- 2 čena belog luka
- 30 g maslaca
- 40 g paradajz pirea
- 2 kašike slatke aleve paprike
- kašika brašna
- 250 ml pileće supe
- sveža paprika
- 100 ml kisele pavlake
Priprema:
Pile podeliti na delove, pa posoliti i pobiberiti.
Piletinu ispržiti na ulju dok ne dobije zlano braon boju
Crni i beli luk sitno iseći, pa propržiti na ulju. Tome dodati paradajz pire, alevu papriku i brašno, pa povremeno nalivati supom.
Zatim dodati piletinu i na umerenoj temperaturi dinstati oko 30 minuta.
Papriku iseckati, pa je nakon 15 minuta dodati u piletinu, sve zajedno dinstati.
Izvaditi piletinu i ostaviti na toplom.
Dodati u sos kiselu pavlaku i peršun, sve lepo izmešati, pa preliti preko piletine.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare