Oglas

Piletina u sosu od povrća

author
Coolinarika
15. nov. 2020. 01:17
>
01:38
shutterstock_263955659
Shutterstock | Shutterstock

Ručak sa pilećim meso i povrćem.

Oglas

Sastojci:     

- 1 pile

- so, biber

Oglas

- crni luk

- 2 čena belog luka

- 30 g maslaca

- 40 g paradajz pirea

Oglas

- 2 kašike slatke aleve paprike

- kašika brašna

- 250 ml pileće supe

- sveža paprika 

Oglas

- 100 ml  kisele pavlake

Priprema:

Pile podeliti na delove, pa posoliti i pobiberiti.

Piletinu ispržiti na ulju dok ne dobije zlano braon boju

Oglas

Crni i beli luk sitno iseći, pa propržiti na ulju. Tome dodati paradajz pire, alevu papriku i brašno, pa povremeno nalivati supom.

Zatim dodati piletinu i na umerenoj temperaturi dinstati oko 30 minuta.

Papriku iseckati, pa je nakon 15 minuta dodati u piletinu, sve zajedno dinstati.

Izvaditi piletinu i ostaviti na toplom.

Oglas

Dodati u sos kiselu pavlaku i peršun, sve lepo izmešati, pa preliti preko piletine. 

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama