
Mekane kifle u kojima ćete uživati.
Sastojci:
- 1 keseiica kvasca
- 1/2 dl mlake vode
- 2,5 dl mleka
- 600 g brašna
- 10 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
Premaz:
- 2 kašike hladnog
- mleka
- 1 žumance.
Priprema:
Otopite maslac u mleku, a kvasac u mlakoj vodi.
Pomešajte brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mleko sa maslacem. Mutite nastavcima za tijesto dok se sastojci dobro ne sjedine.Dobićete vrlo meko, svilenkasto testo. .
Pokrijte krpom i pustite da narasta oko sat vremena, ili dok mu se volumen ne udvostruči.
Radnu površinu pospite brašnom, na nju stavite testo, lagano ga premesite.
Podelite testo na 10 do12 kuglica.
Svaku kuglicu razvucite i urolajte u kiflu, pa ih složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pustite ih da narastu.
Svaku kiflu premažite hladim mlekom u kom ste razmutili jedno žumance.
Pustite ih pre pečenja da još malo narastu.
Kifle pecite na 230 stepeni oko 10 minuta.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare