Oglas

Piletina sa pršutom i gorgonzolom

author
Coolinarika
07. dec. 2020. 13:59
>
14:02
shutterstock_350550293
Shutterstock | Shutterstock

Fantastičan ručak za ljubitelje mesa.

Oglas

Sastojci:

- 450 g pilećeg filea

- 1kašičica bibera

Oglas

- 40 g pršute

- 2 kašike maslinovog ulja

- 100 g čeri paradajza

Sos od gorgonzole:

Oglas

- 100g praziluka

- 100 g gorgonzole

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 1/2  kašičice belog luka u prahu

Oglas

- so, biber

- 1/2 kašičice majčine dušice

Za premazivanje posude:

- 1 čen belog luka

Oglas

- malo maslaca

Priprema:

Pileći file pospite biberom, pa svaki komad umotajte tanko narezanom pršutom.

Pržite na maslinovom ulju po dva minuta sa svake strane, pa izvadite meso na tanjir i pokrijte dok pripremate sos.

Oglas

Za sos na istom ulju na laganoj temperaturi propržite tanko narezan praziluk dok ne omekša.

Dodajte gorgonzolu iskidanu na komadiće i polako dodajte pavlaku za kuvanje, miješajući dok se sir ne otopi, a sos blago zgusne.

Dodajte beli lik u prahu. pa po potrebi posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom.

Keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje natrljajte belim lukom presečenim na pola, pa premažite maslacem.

Zatim sipajte sos od gorgonzole, dodajte meso i prepolovljen čeri paradajz.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama