Pljeskavice od tikvica, sira i ovsenih pahuljica

author
Coolinarika
08. dec. 2020. 13:38
>
13:51
shutterstock_364733753
Shutterstock | Shutterstock

Nisu od mesa, ali su veoma ukusne.

Sastojci:

- 1 manja tikvica

- 100 g kačkavalja 

- 120 g ovsenih pahuljica

- 2 dl supe od povrća

- 2 kašičice ulja

- malo belog luka u prahu 

- so, biber

Priprema:

Skuvati supu od 2 dl vode i 1/2 kocke za supu od povrća. Preliti pahuljice i ostaviti da nabubre desetak minuta.

Tikvicu narendati, malo posoliti i ostaviti par minuta da odstoji i pusti vodu.

Kačkavalj narendati na sitno rende.  

U nabubrele pahuljice dodati oceđene tikvice, rendani kačkavalj, beli luk u prahu, biber i so. Sve dobro sjediniti i praviti pljeskavice.

Masa je prilično lepljiva, pa je vaditi kašikom, a ruke nauljite.

Slagati ih pleh obložen papirom za pečenje, poprskati uljem i peći u rerni dok ne porumene.

Mogu se pržiti i tiganju sa malo masnoće.  

Poslužiti sa omiljenim sosom i sezonskom salatom.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama