
Jednostavna i veoma ukusna piletina iz rerne.
Sastojci:
- 1 pileća prsa (4-5 filea)
- 3 čena belog luka
- 3 kašika maslaca
- 1 jaje
- 1 šoljica prezli
- 40 g parmezana
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
Priprema
Zagriete rernu na 200 stepeni.
Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni beli luk i seckani peršun.
U drugoj posudi pomešajte prezle rendani parmezan, so, biber i ostale začine.
Pileća prsa iseći na filete (četiri, pet fileta).
Svaki komad umočite u maslac sa belim lukom, zatim u mešavinu od prezli i parmezana.
Meso stavite u posudu za pečenje i prelite ostatkom otopljenog maslaca.
Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lepu zlatnu boju i hrskavu koricu.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare