Oglas

Parmezan piletina

author
Coolinarika
09. dec. 2020. 11:48
>
12:01
shutterstock_612016394
Shutterstock | Shutterstock

Jednostavna i veoma ukusna piletina iz rerne.

Oglas

Sastojci:

- 1 pileća prsa (4-5 filea)

- 3 čena belog luka

Oglas

- 3 kašika maslaca

- 1 jaje

- 1 šoljica prezli

- 40 g parmezana

Oglas

- 2 kašike seckanog peršuna

- 1 kašičica suvog biljnog začina

- 1/2 kašičice soli

- 1/2 kašičice bibera

Oglas

Priprema

Zagriete rernu na 200 stepeni.

Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni beli luk i seckani peršun.

U drugoj posudi pomešajte prezle rendani parmezan, so, biber i ostale začine.

Oglas

Pileća prsa iseći na filete (četiri, pet fileta).

Svaki komad umočite u maslac sa belim lukom, zatim u mešavinu od prezli i parmezana.

Meso stavite u posudu za pečenje i prelite ostatkom otopljenog maslaca.

Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lepu zlatnu boju i hrskavu koricu.

Oglas

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama