Poslastica sa bananom

author
Coolinarika
24. dec. 2020. 14:32
>
14:53
shutterstock_165211496
Shutterstock | Shutterstock

Banana, fil od vanile i karamel preliv, desert za svaku priliku.

Sastojci:

Prvi sloj:

- 350 g mlevenog keksa

- 100 g maslaca

- 1 kašika šećera

Drugi sloj:

- 150 g šećera

- 50 g gustina

- 1/2 kačičice soli

- 3 šolje mleka

- 2 jaja

- 30 g maslaca

- 1 kašika ekstrata vanile

- slatka pavlaka

- karamel preliv

- banana

Priprema:

Mleveni keks pomešati sa kašikom šećera i preliti istopljenim puterom.

Dobro izmešati i ostaviti na stranu.

Jaja izmutiti viljuškom, i njih ostaviti sa strane. 

U manju šerpu pomešati šećer, gustin i so. Polako zaliti mlekom i staviti na umerenu temperaturu da se kuva uz konstantno mešanje.

Kada prokuva, kuvati jos jedan minut uz mešanje, dok fil ne postane gust kao puding.

Izdvojiti par kašika fila i dodati jajima. Lepo izmešati, pa vratiti u šerpu sa filom i kuvati jos jedan minut.

Dodati kašiku ekstrata vanile i maslac. Izmešati da se sjedini, pa staviti u frižider da se ohladi.

Prekriti plastičnom folijom da se ne uhvati korica.

Mikserom umutiti slatku pavlaku, a bananu isecite na kolutove. 

Na dno čaše staviti smesu sa keksom, pa karamel preliv, preko toga staviti napravljeni fil od vanile, kolutove banane i šlag.

Ponavljajte postupak dok se ne napuni čaša.

Poslužiti ohlađeno.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama