Badem kiflice

author
Coolinarika
02. apr. 2022. 18:32
Hero section image
kiflice, badem
Shutterstock | Shutterstock

Jednostavne i veoma ukusne kiflice sa bademima.

Sastojci:

- 80 g mlevenih badema

- 300 g brašna

- 200 g maslaca sobne temperature

- 2 žumanca

- 80 g šećera u prahu

- 1 kašičica ekstrakta vanile

I još...

- šećer u prahu

Priprema:

Bademe samleti, pa pomešati sa prosejanim brašnom i šećerom u prahu.

Zatim dodati na listiće iseckan omekšan maslac, žumanca i ekstrakt vanile.

Sve izmešati u mikseru spiralnim nastavcima, ili ručno. Staviti u frižider na dva sata zamotano u providnu samolepljivu foliju.

Napraviti jedan valjak debljine dva centimetra i seći komadiće debljine dva centimetram, napraviti valjak između dva dlana i formirati kiflicu.

Staviti na pleh, pa ponovo u frižider na 30 minuta.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10 minuta, možda i malo duže, zavisi od rerne.

Pečene kiflice, još tople, uvaljati u šećer u prahu i ostavti da se ohlade na žici, a zatim ih stavite u kutiju za keks.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama